Ridderkerk, Coosje Ayalstraat

Opdrachtgever:

BAR Organisatie

Uitvoeringsperiode:

najaar 2020

Contractvorm:

laagste inschrijving

Gemeente Ridderkerk -een van de gemeentes welke valt onder de Gemeenschappelijke regeling BAR organisatie- had de uitvraag gedaan voor de reconstructie van de Coosje Ayalstraat in het centrum van de gemeente Ridderkerk als gevolg van de aangrenzende woningbouw. 

VERHEIJ INFRA is in september 2020 begonnen met de uitvoering van de werkzaamheden, welke onder meer bestaan uit het vervangen van de riolering en het vervangen van de verhardingen.

Een deel van de Rembrandtweg heet tegenwoordig Coosje Ayalstraat. In deze nieuwe straat is de riolering vervangen en is de straat opnieuw ingericht t.b.v. de aangrenzende woningbouw.

Verheij Infra werkte hier met grote leidingdiameters (800mm, 1000mm, 1200mm), inspectieputten van 10 – 15 ton en sleuven tot 4,5m diep. We moesten op 4,5 m diepte met een betonbuis rond 1000 mm onder een GVK-leiding rond 1200 mm door. Voor en na de GVK-leiding moesten tweedelige putten worden geplaatst met een totaalgewicht van ca. 14 ton per stuk. De putten werden gefundeerd op houten palen met een lengte van 12,5 m. Met de speciaal voor dit project uit Duitsland aangevoerde sleufbekisting is de operatie vlekkeloos verlopen. In de afbeeldingen een afbeelding van de bekisting.