Herinrichting Winkelgebied Planetenplein te Nieuw-Lekkerland

Opdrachtgever:

Gemeente Molenwaard

Uitvoeringsperiode:

2016

Contractvorm:

Design & Construct

Projectwebsite:

In opdracht van de Gemeente Molenwaard reconstrueerd Verheij Infra het winkelgebied van Nieuw-Lekkerland. Dit project heeft een zogenaamd Design en Construct (D&C) contract. Dit betekent dat Verheij Infra het ontwerp, de berekeningen en de tekeningen heeft gemaakt op basis van de gestelde eisen van de opdrachtgever. Op deze manier ligt er meer verantwoording en meer vrijheid bij de aannemer. Het Planetenplein is opnieuw gestraat, waarbij rekening gehouden is met het afschot en waterafvoer, een en ander in samenhang met het lijnenspel van de nieuwe straatstenen. Door de keuze van de stenen is het gebied opgefrist en met de nieuwe beplanting en elementen is het een modern plein geworden.

Ook organiseren we de omgevingsmanagement tijdens de uitvoering. Het informeren van de winkeliers en omwonenden inclusief het bereikbaar houden van de stakeholders. Via een speciale projectwebsite werden wekelijks updates geplaatst over de werkzaamheden.